Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Nyheter

 • Allt om Göteborgs universitet på årets Bokmässa

  [2017-09-26] I monter B05:77 diskuteras forskning om allt från litteratur som medicin till myter om vårt språk och hur åldrande och bildning hänger ihop. Universitetets forskare deltar även på Forskartorget, i seminarieprogrammet, och på Scener & samtal på Världskulturmuseet.

 • Den digitala framtiden är vår

  [2017-09-26] Under kvällen väntar en inspirerande föreläsning med Gustav Martner, serie-entreprenör inom marknadsföring och big data.

 • Handelsalumner: Serie-entreprenör inom marknadsföring och big data

  [2017-09-25] En av Sveriges absolut mest belönade digitala kreatörer Gustav Martner, föreläser på alumnträff för unga Handelsalumner i Stockholm 28 september.

 • Transnationellt miljöansvar: Drabbade i Chile stämmer gruvjätten Boliden

  [2017-09-22] Vad händer när ett misstänkt brott, som utförts i Chile, tas upp i en domstol i Skellefteå? Om några veckor startar tingsrättsförhandlingarna, på ena sidan gruvbolaget Boliden, på den andra boende i den chilenska staden Arica. Linda Soneryd och hennes chilenska kollega skall följa vad som händer i domstolen.

 • Internationell konferens om immigration och arbetsmarknad i Göteborg

  [2017-09-21] Den 17 november kommer EU-toppchefer att hålla möte i Göteborg. Det handlar om att främja rättvisa jobb och skapa tillväxt. Samma vecka ordnar Göteborgs universitet och Chalmers en konferens på temat immigration och arbetsmarknad, med bland annat företrädare från EU-kommissionen.

 • Före detta statsminister föreläser på Göteborgs universitet

  [2017-09-19] Tidigare statsministern Göran Persson talar om debattklimatet inom den svenska politiken, på Göteborgs universitets Retorikcentrum på Humanisten 20 september.

 • Frisörsalongers lek med ord i företagsnamnen

  [2017-09-15] Har du funderat över varför många frisörsalonger har så språkligt kreativa namn? Ann-Kathrin Mehrens från universitetet i Greifswald studerar fenomenet med ideofiers, som är ett nytt begrepp för att beskriva denna typiska lek med företagsnamn som även finns inom några andra branscher.

 • Ny socionomutbildning för dem med utländsk examen

  [2017-09-13] Nu startar Göteborgs universitet en specialanpassad socionomutbildning för personer med utländsk examen som har erfarenhet av socialt arbete. Utbildningen löper under tre terminer med start våren 2018. 15:e september öppnar antagningen.

 • Nya rektorns priorteringar

  [2017-09-12] Kvalitet före kvantitet, internationalisering, samverkan och studentinflytande. Det är något som Göteborgs universitets nya rektor - Eva Wiberg - vill prioritera.

 • Alumn: Internationellt drömjobb i Sydney

  [2017-09-11] Att öka den svenska e-handeln mot Australien, blir alumnen Tao Hemberg Jankels första uppdrag som trainee på Business Sweden, skriver Alinsåstidningen. Fristående kurser i företagsekonomi med ledarskap och marknadsföring lade grunden för drömjobbet i Sydney.

Fler nyheter

Sidansvarig: Karin Lidberg|Sidan uppdaterades: 2016-10-06
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?