Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Fängelse efter knivattack

[2017-08-17] Arkivbild: Mårten Öhman Här vid Alingsås tingsrätt dömdes den unge mannen Fängelse efter knivattack Floda Straffet för ynglingen som först häktades för mordförsök efter en knivattack mot en annan ung man i Floda i maj,

[Lerums Tidning]

Flygskatten ett steg i rätt riktning

[2017-08-17] Flygskatten är en av flera åtgärder i klimatarbetet, skriver Rasmus Ling (MP). Replik på "Parodisk process kring flygskatten", 7/8.

[Östgöta Correspondenten]

Karolinska bäst av svenska universitet på världsranking

[2017-08-17] Den internationella rankningslistan över världens universitet, Shanghairankninge...

[Dagens Nyheter - Login]

Repliker. "Samarbete bygger en stark primärvård"

[2017-08-17] REPLIK DN DEBATT 11/8. Flera intressanta förslag förs fram i artikeln om hur en ...

[Dagens Nyheter - Login]

Samarbete för Klimatneutrala godstransporter

[2017-08-17] Klimatneutrala godstransporter på väg, KNEG, är ett samarbetsprojekt med en vision om att godstransporterna på de svenska vägarna ska vara klimatneutrala.

[Energinyheter]

Våra rötter från steppen

[2017-08-17] Nomadiska herdar från stäppen har lämnat ett genetiskt spår hos dagens européer. Nya dna-analyser visar att stora grupper av unga män anlände till Centraleuropa för 5 000 år sedan.

[Forskning & Framsteg]

Ska feta barn opereras?

[2017-08-17] Svenska forskare opererar 13-åringar med svår fetma för att hjälpa dem att gå ner i vikt. Metoden är effektiv, men ingreppet kan leda till komplikationer - även senare i livet.

[Forskning & Framsteg]

Brist på sedlar är det minsta problemet

[2017-08-17] Vid hyperinflation räcker sedlarna inte till, exempelvis i Venezuela. Hur kan länder under långa tider ha kraftig inflation utan att kollapsa?

[Forskning & Framsteg]

Hur påverkas minnet av cancerbehandlingen?

[2017-08-17] Cancer är en folksjukdom. Väldigt många människor har någon gång behandlats med cellgifter. Påverkar det åldrande och minne senare i livet?

[Forskning & Framsteg]

Miljösmart hinder med i EM

[2017-08-17] Foto: Göteborgs universitet Ett miljösmart hinder, som utvecklats av forskare vid Göteborgs universitet, kommer att vara på plats nu i slutet av augusti under EM i ridsport i Göteborg.

[Aftonkuriren]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?