Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

GU-rektorn om svidande kritiken

[2017-05-26] Universitetskanslersämbetet (UKÄ)riktar allvarlig kritik mot Göteborgs universitet efter attett 90-tal personer anställts i strid med lagen.

[Sveriges Radio Göteborg]

Världshaven mår mycket illa

[2017-05-26] Peter Kalmström och Jonas Norberg Supervegobloggen 14:00 | Minskad proteinkonsumtion motverkar övergödningen av havet. Nu krävs det kraftfulla politiska åtgärder.

[Folkbladet]

Avhandling: Klimatförändringar kan försämra elevers skolresultat

[2017-05-26] Enligt en ny avhandling från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet minskar elevers närvaro vid höga temperaturer. Doktoranden Laura Villalobos-Fiatt har undersökt hur skolnärvaro i Costa Rica hänger ihop med höga temperaturer och regn.

[Aktuell Hållbarhet]

Mimmi Karlsson-Bernfalk: Hemleverans för åtta kronor om dagen

[2017-05-26] Det finns de som då och då talar om tidningens död. Men fortfarande läser 65 procent av svenskarna en dagstidning. Mimmi Karlsson-Bernfalk Det är sant att tidningarnas tryckta upplagor minskat från rekordnivåerna på 80- och 90-talen.

[Blekinge Läns Tidning]

Därför är Mölndal Sveriges tredje bästa kommun att bo i

[2017-05-26] Mölndal är den tredje bästa kommunen att bo i enligt tidningen Fokus topplista. Bra för unga, familjer, äldre och arbetande. Allt detta stämmer in på Mölndal enligt tidningen Fokus årliga ranking.

[Göteborgs-Posten]

Universeum vill bygga jättekupol på taket

[2017-05-26] Universeum vill bygga till museet och utöka verksamheten. Mest iögonfallande lär den stora domteatern för rymd- och tidsresor bli. Redan i slutet av 2019 hoppas Universeums vd Carina Halvord att bygget ska vara klart.

[Göteborgs-Posten]

Göteborgs universitet anställde personal utan att annonsera

[2017-05-26] Kritik har riktats mot Göteborgs universitet. De ska vid flera tillfällen brutit mot reglerna för hur anställningar ska gå till. Göteborgs universitet har anställt personal utan att först utannonsera de lediga tjänsterna.

[Sveriges Radio Göteborg]

Många felaktiga anställningar vid lärosäte

[2017-05-26] Göteborgs universitet får allvarlig kritik av Universitetskanslersämbetet, UKÄ. Universitetet har fattat många beslut om felaktiga anställningar. Felaktigheterna har också pågått under lång tid.

[Publikt]

Här är Miljöpartiets förluster - och segrar

[2017-05-26] MP:s regeringstid har kantats av stora politiska bakslag. Men även ett miljöpolitiskt ramverk, en flygskatt och en reaktorstängning. Miljöpartiet har haft ett grönt inflytande på politiken.

[ETC]

Alzinova slutför projekt kring antikroppen ALZ-201 med globalt läkemedelsföretag

[2017-05-26] Alzinova: Alzinova slutför projekt kring antikroppen ALZ-201 med globalt läkemedelsföretag Läs som pdf Alzinova har slutfört det icke-kommersiella projekt kring antikropp ALZ-201 som inleddes för ett år sedan i samarbete med ett stort

[AktieTorget]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?