La Noche de Los Mayas - studenter i samarbete med GWO

Konsert

Vårt årliga samarbete mellan Göteborg Wind Orchestra och studenterna på klassiska kandidatutbildningen. Den stora blåsorkestern leds i denna konsert av Joachim Gustafsson, en av Sveriges mest efterfrågade dirigenter, och man framför bland annat sydamerikansk musik. Kvällens solist Vlad Stanculeasa har varit konsertmästare i Göteborgs Symfoniker sedan 2010 och tillträdde nyligen samma position i Spanska Nationalorkestern i Madrid.

Dmitrij Sjostakovitj: Festive Overture Op. 96
Kurt Weill: Konsert för violin och blåsorkester
Alberto Ginastera: Impetuosamente ur Pampeana no 3
Silvestre Revueltas: La Noche de Los Mayas