Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Årets mottagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris föreläser på HDK

Föreläsning

18 maj offentliggörs vem som blir årets mottagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris 2017. Dagen efter föreläser prismottagaren på HDK. Välkommen!

Ännu vet vi inte vem det är - vem som tilldelas Torsten och Wanja Söderbergs pris 2017. Men vi vet att personen föreläser på HDK fredag 19 maj!

Föreläsningen ges på engelska och är öppen för alla.


Torsten och Wanja Söderbergs pris instiftades 1992 av Torsten och Ragnar Söderbergs stiftelser till minne av makarna Söderberg. Prisets syfte är att främja konsthantverk och design i Norden samt att stärka det kollegiala nordiska samarbetet.
Prissumman, om 1 miljon SEK, med medel från Torsten Söderbergs Stiftelse, gör utmärkelsen till världens största designpris, bland de designpriser där pristagaren väljs av en prisnämnd och priset utdelas årligen.

Torsten och Wanja Söderbergs pris har sin hemvist på Röhsska museet i Göteborg och delas årligen ut i samband med en högtidlighet den 4 november på Torsten Söderbergs födelsedag.

Röhsska museet visar 5 november 2017-18 februari 2018 en utställning av och med årets pristagare på Stadsbiblioteket Göteborg, Götaplatsen 3.

Datum: 2017-05-19

Tid: 13:00 - 14:30

Kategorier: Konst

Plats: HDK, Kristinelundsgatan 6-8
Konstbiblioteket/aulan

Evenemangslänk: Läs mer om Årets mottagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris föreläser på HDK

Kontaktperson: Carina Krantz

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?