Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Open Week: Daylight and Objects - utställning av Daniel Rybakken

Utställning

Design är inte bara en färdig produkt som du kan köpa i affären. Det är också själva processen som sker när designen tas fram. Det är också en upplevelse. 2017 års mottagare av Torsten och Wanja Söderbergs pris HDK-alumnen Daniel Rybakken, norsk ljus- och möbeldesingner visar sina verk i utställningen Daylight and Objects.

Daniel Rybakken arbetar med noggrannhet och precision fram sina objekt. Hans designprocesser tar tid, att jobba med ljus tar tid. Han testar, utforskar och undersöker för att få fram den rätta känslan.

Daniel funderar på vad ljuset kan göra med människors undermedvetna, hur dagsljuset påverkar oss och vår miljö. Vad kan en lampa skapa i ett rum beroende på var den är placerad? Hur kan ett rum kännas litet, mörkt och instängt en sen novemberkväll medan det känns stort, luftigt och ljust en tidig junimorgon?

Öppettider: Mån-fre: 09.00-21.00, lör-sön: 11.00-18.00

Daylight and Objects arrangeras av Röhsska Museet och ingår i Open Week - Gothenburg Design Festival. Utställningen fortsätter till 18 feb, 2018. https://gothenburgdesignfestival.se

Datum & tid: 2017-11-20 kl 09:00 till 2017-11-26 kl 18:00

Kategorier: Konst- och bildvetenskap

Plats: Göteborgs Stadsbibliotek, Götaplatsen 3, Göteborg

Evenemangslänk: Läs mer om Open Week: Daylight and Objects - utställning av Daniel Rybakken

Kontaktperson: Vanja Hermelin

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?