Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Grit - den nya framgångsfaktorn - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Grit - den nya framgångsfaktorn

Seminarium

I ett lärande är motivationen viktig - såväl den yttre som den inre. På senare tid har begreppet grit kommit att få en allt större betydelse i skolans värld.

Begreppet översätts ofta i dagligt tal till ett "jävlar anamma" och myntades av den amerikanska psykologen Angela Duckworth, som menar att självdisciplin och viljan att inte ge upp är en förutsättning för framgång. Elever med ¿grit¿ sägs därför ha den inre motivation som slår både talang och IQ beträffande studieresultat.
Vad är motivation och hur skapas den? Hur viktig är grit för önskad framgång? Hur kan lärare ta tillvara och utveckla elevers grit?

Till seminarierna skickas personliga inbjudningar ut. Antalet platser är begränsat. Skulle du vilja delta i något av dem om plats finns skriv till jonseredsherrgard@gu.se och meddela det.

Joanna Giota är professor vid Institutionen för pedagogik och specialpedagogik, Göteborgs universitet och Jana Söderberg psykoterapeut, föreläsare och författare, Carpe Via AB.

Datum: 2018-01-24

Tid: 12:00 - 16:00

Kategorier: Samverkan

Arrangör: Jonsereds herrgård/Göteborgs universitet, Partille kommun och Partille gymnasium

Plats: Jonsereds herrgård, William Gibsons väg 21

Kontaktperson: Eva Staxäng

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?